zondag 3 april 2016

Donut worry

Hannelore, de vriendin van Tim stuurde mij laatst een appje: er komt een Dunkin' Donuts in België! Ze vertelde dat zij nog nooit van Dunkin' Donuts gehoord had. Totdat ze met Tim op vakantie ging. Elke keer als ze op reis zo'n winkel zagen, zei Tim: 'Hier gaat mama zo graag.' (Hannelore is een Vlaamse, dat hoor je vast wel ;)). Daardoor ben ik voor haar een soort van synoniem voor donut geworden.
Nu voel ik me natuurlijk wel even geroepen om uit te leggen waarom Tim dat zei. Joost en ik zijn in 1998 (let wel: 18 jaar geleden!) in Praag geweest. Tegenover ons hotel zat toen een Dunkin' Donuts. We hebben die vakantie min of meer ontbeten, geluncht en gedineerd met donuts. Heerlijk. Waarschijnlijk heb ik daar bij thuiskomst een beetje te enthousiast over verteld. 
Enfin, vandaag is Hannelore jarig. Het moment om mijn donut-stempeltjes van Lawn Fawn te gebruiken. Klein kaartje voor haar gemaakt voor bij het cadeau. Ze krijgt van ons een naamstempel om op haar knutselwerk te zetten. Ja, ook zij maakt graag zelf kaartjes. Over twee weken gaat ze mee naar Elke. Een atelier volgen. Dan mag ze nog een mooie kleur inkt uitzoeken. Ik heb zo'n vermoeden dat ze  'handmade by Hannelore' in het roze zal gaan stempelen.

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal en tof kaartje!! Dan ontmoet ik ook Hannelore. Leuk!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, je kunt maar ergens mee geassociceerd worden...! Wel tof dat je dan ook een stempeltje hebt van een donut én bijpassend, grappig tekstje, leuke kaart!
  grtz.Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig verhaal op de vroege morgen. Je kaartje voor Hannelore zal zeker in de smaak vallen en je originele cadeautje ook! Fijne dag, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuk verhaaltje bij je leuke kaartje! Dat achtergrond papier is er mooi bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, de donut schoonmoeder! Ik vind ze wel lekker maar vermijd ze vanwege ernstige dreiging voor de lijn. Je donut kaartje is superleuk! Dat je dan net zo'n stempeltje hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een grappig verhaal bij dit leuke kaartje!! Een vriendin van Bram zei ooit eens 'oh, jij hebt echt zo een lieve pannekoekenmoeder!'. ha ha, is dat net zoiets als een donut-schoonmoeder? Nu nog een pancake lawn fawn stempeltje scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, prima naam denk ik zo, er zijn schoonmoeders die het slechter treffen. ;-) Donuts zijn heerlijk! Ik heb deze set ook aangeschaft maar nog niets mee kunnen doen helaas. Het gaat kriebelen nu ik dit zie, maar ik moet eerst puin ruimen in huis! Zo leuk dat jij die vrijkaarten gewonnen had en ik jou nu ook in 't echt heb ontmoet! Hopelijk heb je genoten van je bezoekje aan de beurs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me fijn dat jullie een hobby delen. Ze zal blij zijn met dit persoonlijke kaartje, leuk bedacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lag helemaal vlak van het lachen; dag-in-dag-uit aan de donuts. Niks mis mee:) Ik vind ze ook verrukkelijk maar het is zo'n venijnige hip-increaser:)
  Je kaart vind ik tóp!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahahahahaaa, ik moest al lachen, toen ik de titel van je blogbericht zag. Nu ik je verhaal gelezen heb, valt alles op z'n plaats.
  Je hebt er een geweldig leuk kaartje van gemaakt.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig leuk verhaal ! Nu moet ik ook gaan opzoeken waar de Donut-shop komt, ik hoop op de Meir maar het zal wel Brussel wezen zeker ??? Ik eet ook graag Donuts ! Zo'n mini's uit de AH met chocolade erop, hmmmmmmmm !!!!
  Je kaartje is geweldig leuk en wanneer gaan jullie volgende week naar Elke ??? Misschien kan ik langskomen, dan kunnen we elkaar eens ontmoeten :)
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik heb wat geleerd, had er ook nog noooooit van gehoord hahaha, lekker kaartje Ellen ;-) Supergezellig dat je met je schoondochter naar Elke gaat, alvast veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke kaart en de tekst...zucht te leuk voor woorden!
  Enne het papier blijft geweldig leuk!

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha, hier ook Dunkin Donuts fans in huis hoor ! hmmmm, lekker veel calorieën naar binnen werken op korte tijd... wij gingen op Mallorca, in Barcelona, Berlijn.... op zoek naar dit lekkers. Ben benieuwd waar ze hun filialen gaan vestigen...
  Een heel erg leuk kaartje met leuke woordspeling
  grtjs,martina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke kaart en lekker toepasselijk! Jammie! Leuk dat je zaterdag ook op de beurs was en dat we elkaar even gesproken hebben! Wie weet tot de volgende keer! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een leuk nieuws! Ik heb ze eens in Keulen gegeten. Geweldige kaart ook, de tekst is echt leuk :).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Weer een super leuk kaartje geworden en een grappig verhaaltje. veel plezier als je het atelier gaat doen.Ik heb wel een tip als je met de fab foil aan de slag gaat.Toen wij overlaatst dat probeerde mislukte het bij iedereen (best eerst even op een apart blaadje oefenen)anders is het zo zonde van het kaartje ,he

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk verhaal. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan, maar mijn 13-jarige zoon kun je volgens mij 's nachts wakker maken voor een donut.
  Leuk om juist nu deze stempel te gebruiken.
  Je kaart voor de challenge van Craftliners was ook weer een topper.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha ha wat een verhaal! En wat een gaaf kaartje heb je voor Hannelore gemaakt! Gefeliciteerd met haar verjaardag en wat leuk dat ze ook van kaarten maken houdt, die mag blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi verhaal Ellen....heel erg leuk is je kaartje voor Hannelore. Groetjes en veel plezier samen bij Elke,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen