maandag 25 juni 2018

Klavertje vier

Vandaag is mijn laatste normale lesdag in Andel. Volgend jaar werk ik op een andere school. Dat is niet mijn keuze, maar komt door de terugloop van het leerlingenaantal. Daardoor zijn er vier collega's boventallig geworden. Aangewezen door de directie. En ik ben één van hen. Zo'n mededeling zet je wereld op z'n kop. Als je ergens al bijna 19 jaar werkt, goede beoordelingen en veel taken hebt, dan verwacht je zoiets niet. Inmiddels weet ik dat het gewoon realiteit is. Mijn realiteit én die van nog drie andere collega's. De kaartjes zijn voor die drie. De vier hartjes symboliseren een klavertje vier.  Want geluk kunnen ze in het nieuwe schooljaar vast wel gebruiken. Vrijdag 6 juli is de laatste dag van dit schooljaar. Dan zorg ik dat deze kaartjes bij hun op de mat liggen.

23 opmerkingen:

 1. mooie kaartjes maar helemaal niet zo'n leuke aanleiding! In het onderwijs gebeurt dit wel, maar na zo'n lange tijd van school moeten veranderen verwacht je vast niet!
  Voor jou ook heel veel goeie moed en het allerbeste met je helemaal nieuwe start na de vakantie!
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zijn je kaartjes voor onze 3 collega’s! Wat zullen ze dat fijn vinden, en inderdaad, daar kan wel een hele bos klavertjes naar toe. Ook naar jou, je weet hoe ik erover denk. Maar, mijn allerliefste BFF ben en blijf je, dat staat als een paal boven water, en daar ben ik onwijs blij mee! 😍😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een rot bericht moet dat geweest zijn !
  Zeker als dat de school van je "leven" is en je ook nog goed presteert !
  Het vervelende is dat je geen keus hebt !
  Wens je veel sterkte ! En geniet van je verdiende vakantie !
  Kaarten zijn mooi en toepasselijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh..wat sneu voor je! En wat knap dat je dan in zo´n situatie ook nog aan anderen denkt, je voelt je met elkaar verbonden, je zit in hetzelfde schuitje. Sterkte vandaag! Groetjes, Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zal inderdaad flink schrikken zijn geweest. Ik weet hoe het voelt.....moest een paar jaar geleden ook ineens verplicht naar een andere school (de aanleiding was anders maar het gevoel hetzelfde).
  Wel heel lief dat je voor je collega's die in hetzelfde schuitje zitten een kaart hebt gemaakt. En ze zijn super mooi en erg symbolisch. Succes met de laatste loodjes en ik hoop dat je je draai gaat vinden op je nieuwe school.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve kaartjes maar wat een naar bericht. Ik kan me voorstellen dat je wereld dan even helemaal op zijn kop staat. Het voelt niet fair als je zo met hart en ziel je werk doet en toch moet vertrekken. Ik hoop dat je op de nieuwe school snel je draai vind. Het zullen rare laatste weken zijn nu.. sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las net het nare bericht op het blog van Mariken en ik wil toch ook hier even zeggen dat ik het heel erg vervelend voor je vind. Ik snap helemaal dat je wereld even op zijn kop staat, ook al heb je al ander werk. Na 19 jaar verplicht moeten vertrekken, is niet niks. En dan moet je Mariken ook nog gaan missen.
  Je klavertjes vier voor je lotgenoten zijn erg toepasselijk en leuk! Heel veel sterkte!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kaartjes, maar de aanleiding vind ik helemaal niet leuk. Sterkte deze laatste schooldagen en ondanks dat het niet je eigen keuze is, toch veel succes en bovenal plezier op je nieuwe school.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan niet geloven wat ik lees, onvoorstelbaar toch. Dat je dit niet verwachtte na zoveel jaren kan ik heel goed geloven. Daar komen heel veel gevoelens bij kijken denk ik....Dit zal tijd vragen om te verwerken. En het werpt toch maar een schaduw op die zo verdiende vakantie.
  Hopelijk kan je dit toch even van je af zetten tijdens de zomervakantie. Veel sterkte voor die laatste dagen!
  Heel lief om in deze omstandigheden ook nog aan je collega's te denken. Heel toepasselijke kaartjes, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo níet leuk, voor jullie alle 4 niet... We gaan jullie heel erg missen, zowel vanwege jullie tomeloze inzet als collega's, maar ook als prettige personen :(
  Lief van je dat je voor Jon, Wendy en Annet een kaartje hebt gemaakt, het biedt ze vast wat troost, al blijft het ongelooflijk...
  grtz. Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zat te wachten op dit bericht op je blog en toch weet ik bijna niet wat te zeggen. Zo'n vreemde beslissing en voor jullie als collega's zo onbegrijpelijk. Je weet net en het zal ook nog onwerkelijk voelen.
  Zo attent om je voor je 3 collega's die ook weg moeten een kaartje te maken. Heel veel sterkte de afrondende dagen en ik hoop dat het afscheid goed zal zijn, in hoeverre dat goed te noemen is...maar je begrijpt me wel.
  Liefs en ik denk aan je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje Ellen, wat is dit niet leuk om te lezen....Dat jij je heel erg inzet voor je leerlingen en dus de school twijfel ik geen moment aan, dan komt dit na zoveel jaar wel heel koud op je dak, dat geloof ik.... ik hoop dat je het jaar toch mooi af kunt sluiten op je huidige school en weet zeker dat je nieuwe collega’s enorm boffen met jou :-) Ik vind je kaartjes zo mooi gevonden, erg mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lieve Ellen, wat een naar bericht schrijf je hier....
  heel veel sterkte ermee.....
  Succes met je nieuwe baan op je toekomstige school.

  Liefs Annemarie en Merit

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Ellen,
  Wat een naar bericht heb je gehad op school.
  Heel vervelend dat het zo gelopen is.
  Je hebt prachtige kaartjes gemaakt voor je collega's die in hetzelfde schuitje zitten.....wat lief van je.
  Ik wens je heel veel succes met je nieuwe baan!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een naar bericht, Ellen! Dit moet echt heel heftig voor je zijn! Je moet afscheid nemen en overstappen op een andere baan ( dat is het toch op een andere school, vind ik) zonder dat je dat zelf wilt! Sterkte, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik word een beetje stil van het nare nieuws dat je kreeg. Dus deze kaart heeft dan ook een extra-sentimentele waarde. Ik wens je toch een fijne zomervakantie en veel geluk/plezier in de nieuwe school !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jee, wat naar voor je, ik kan me voorstellen dat je er ondersteboven van bent! na 19 jaar ben je toch een beetje vergroeid met een school en met je collega's. Ik hoop dat je toch ook een fijne tijd zult hebben op de nieuwe school, al zal het in het begin toch erg wennen zijn. Succes Ellen!
  De kaartjes voor je eveneens vertrekkende collega's zijn mooi en symbolisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Symbolisch mooi! Maar wat erg! Ik vind even de juiste woorden niet...x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in traffic density,
  which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  starbetlogin

  BeantwoordenVerwijderen
 20. it is crispy to study.Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet promotion

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh Ellen, wat een naar bericht. Ik lees het nu pas en kan hier niet weg zonder even te reageren en te zeggen dat ik het heel vervelend vind voor je. Na zoveel jaar en zo vlak voor de vakantie, bah zeg. Dit zal tijd nodig hebben om te verwerken, hopelijk gaat het niet al teveel ten koste van je vakantie. :-( Sterkte hier mee! Super lief dat je dan toch ook nog wat knutselt voor je mede collega's. X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  ออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen