zondag 9 december 2018

You're sublime

Al weer een tijd terug ben ik met oud-collega Annet bij Mariken wezen eten. Annet zit in hetzelfde schuitje als ik. Ook zij moest Andel verlaten en op een andere school gaan werken. Mariken had heel goed in de gaten dat dat voor Annet en mij bepaald niet makkelijk was. Daarom had ze bedacht dat we wel wat afleiding konden gebruiken. En dat had ze goed gezien :-) 
Ik had voor allebei een klein cadeautje meegenomen. Citroen-olijfolie voor Annet en watermeloen-azijn voor Mariken. Met een kaartje erbij natuurlijk. Een 'oud' exemplaar voor Mariken en een nieuwe voor Annet. De citroenen om het zure van haar vertrek te symboliseren en de tekst om haar een hart onder de riem te steken. Want 'sublime' is ze zeker! Inmiddels is trouwens duidelijk dat Annet na de kerstvakantie weer terug kan naar Andel. Dat is echt wel zo ontzettend fijn voor haar!

14 opmerkingen:

 1. Kijk, hier hou ik nou zo van!
  En klein kadootje, met zelfgemaakte kaart, wat allemaal goed bij elkaar past.
  En ook nog eens een betekenis heeft (zuur vd citroenen omdat het zuur is dat ze weg moest).
  Ondanks dat jullie in een nare tijd zitten is dit toch wel iets waar je om kan glimlachen.
  Wat fijn voor Annet trouwens, en wat mooi dat jij zo blij voor haar kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn de kleine dingen, die het doen. Het persoonlijk aandacht geven d.m.v. een kaartje en presentje maken degene vast blij. Mooi gedaan, Ellen.
  Fijn dat na die onrust er toch rust is gekomen voor Annet.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve presentjes met die mooie bijpassende kaartjes!
  Vind jij ondertussen wat je draai op de nieuwe school?
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jullie samen gegeten hebben en deze cadeautjes zullen zeker gewaardeerd zijn. Hartstikke fijn dat Annet weer terug komt, al zal het ook met een dubbel gevoel zijn, ook voor jou... Het blijft zuur en ook einde van dit schooljaar wordt het weer spannend....
  Hopelijk kun jij je draai ook een beetje vinden?!
  grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en lief gebaar van Mariken.
  Jullie hebben vast een hele leuke dag gehad....en dat doet je zeker goed! Hopelijk heb je je draai inmiddels een beetje gevonden op je nieuwe school. je kaartjes met cadeautjes zijn erg leuk Ellen!
  Lieve groetjes en tot gauw weer,
  Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief is het zeker! Fijn zo'n vriendin, heel belangrijk. erg leuke presentjes van jou en gave bijpassende kaartjes! Leuk voor Annet, maar ik hoop dat jij het inmiddels een beetje leuk hebt op de nieuwe school? Kan me zo goed voorstellen dat het heel moeilijk is na zoveel jaar op de Andel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief dat Mariken dit etentje heeft georganiseerd want het blijft lastig als je na zo een lange tijd ergens anders moet gaan werken zonder dat dat je eigen keus is. Zuur inderdaad.. Maar wat heb je leuke kaartjes bij deze cadeautjes gemaakt. De olie en azijn van Oil en Vinegar zijn altijd heerlijk, dat valt zeker in de smaak!! Het was vast gezellig om weer bij te kletsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms leiden vervelende dingen weer tot iets moois. Lekker samen eten om het zure gevoel te vergeten. Leuke kaartjes heb je gemaakt voor bij de presentjes.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super leuk, Ellen! many hugs from Deurne for you!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lief dat Mariken jullie uitnodigde! En goed nieuws voor Annet, dat maakt het iets minder zuur voor haar.... super leuke cadeautjes met bijpassende labels, zo leuk om daar zo over na te denken! Ik hoop dat jij je inmiddels ook wat meer op je plek voelt op je nieuwe school..... in ieder geval is Mariken nog steeds een geweldige vriendin, dat blijft gewoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoorde ervan, dat vertrek is zeker zuur! Wel fijn voor Annet dat ze weer terg kan. Hopelijk vind jij je draai gauw weer! Ik vind de kaarten en bijbehorende de kadootjes super mooi, creatief en een lief gebaar!

   Verwijderen
 11. Leuke cadeautjes en de kaartjes matchen zoals gewoonlijk perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังดราม่า

  BeantwoordenVerwijderen