dinsdag 14 november 2017

HPP brthd 2U

Voor Daniëlle die gisteren jarig was, maakte ik dit kaartje. Ik heb echt ontzettend mijn best gedaan om de letters allemaal recht op te plakken. Ben in de weer geweest met liniaaltjes, geodriehoeken en wat dies meer zij (dies, raar woord eigenlijk). Maar als ik nu kijk, lijkt het wel of de grijze letters echt schots en scheef zitten. Zo balen. Nou ja, wie weet ben ik de enige die zich eraan stoort, hihi.
Heel erg bedankt trouwens voor alle leuke reacties op mijn You're so cool-kaartjes. Ik had een goede juf, zo veel is wel duidelijk. En leuk is het ook, dat kleuren. Er staan inmiddels Zig markers op mijn lijstje voor Sinterklaas ;-) Morgen is het weer tijd voor een mix & match berichtje. In kerstsfeer deze keer. Zie ik je dan?

16 opmerkingen:

 1. Ik heb ff zitten turen, maar ik zie niets scheefs. En jou kennende, kan dat ook niet! Heel tof kaartje, jij kunt ook vanalles met woorden en letters! Tot zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertoffe kaart!
  Ook je kaartje van gisteren dat je samen met juf Mariken maakte is een juweeltje!
  Fijne dag
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar, dat gestoei met die letters. Ik liep er afgelopen weekend ook tegenaan. Op jouw kaart zien de letters er keurig recht en strak uit. Als ik je close-up foto bekijk, kan ik (na goed turen) begrijpen wat je bedoelt. Maar dat zie je echt allen zelf, hoor! Je kaartje is erg leuk geworden en Daniëlle zal er vast blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Ellen ! hier hetzelfde probleem, maar als je het niet zegt, zien de mensen het vaak niet, alleen diegene die het maakt.
  Truukje dat ik vaak toepas op letters : stans je letters uit, leg ze op je snijmat (waar vierkantjes op staan getekend) gelijk met een lijn. Neem Post - it plakband, leg die over je letters heen en dan kan je ze 'optillen' en op de achterkant besmeren met lijm. De besmeerde letters (die nog steeds vasthangen aan je post-it plakband, leg je dan op je kaart, druk de letters goed aan, even wachten tot ze goed vastzitten, trek dan de plakband er voorzichtig af. Lukt vaak iets beter dan letter voor letter. Misschien ben je hier iets mee ? Succes.
  Het werd in ieder geval een tof kaartje, lijkt wel een sms berichtje =)
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Cool kaartje, heel leuk het spelen en variëren met letters! Het opplakken was iets minder grappig dus... Maar volgens mij zit het er heel netjes op. Je wordt visueel misschien een beetje gefopt doordat de afstand tussen de letter bij de grote 2 en U anders zijn door de grootte, maar volgens mij zit het allemaal prima op 1 lijn! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet et super uit!!!
  Heel orgineel!
  Maar ik herken je opmerking wel, maar een ander ziet het niet ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi lieve Ellen, je kaart is een zo leuk met al die letters, en ik kan er geen schuin lettertje ontdekken (leesbril ligt ergens anders....dus haha) gekheid...ziet er super mooi en strak uit!!

  top kaart.

  fijne dag liefs Annemarie en Merit

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Naaah, schandalig dat je zo'n kaartje durft te versturen, die letters staan hartstikke scheef.... Ha ha, nee hoor, ik vind je kaartje geweldig en het ziet er strak uit!
  grtz. Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Ellen,

  Lekker strak, daar hou ik van;.. En ja, de letters hangen recht hoor!!
  Jouw vorige kaartje is ook super!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en ik ben dol op kaartjes met letters en deze vind ik zo leuk! goede tip van Martina!!! het enige wat ik zou veranderen de volgende keer: de kleine letters ietsje dichter bij elkaar, de rest vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gave kaart Ellen !
  Ik vind het niet echt scheef, denk dat de kleine u het beeld vertekent !
  Het is weer een echte "Ellen" topper !

  groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, en dit is dan weer een echte Ellen! Ik zie niks geks, hoor. EN trouwens, je mag toch wel zien dat het handwerk is?
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een tip van Martina, daar heb ik nog wel iets aan want ik zit soms ook zo te stoeien met lettertjes! Ik schreef het al eerder, ik ben super blij met dit kaartje en de letters zitten echt hartstikke recht. Het is optisch bedrog door het verschil in grootte van de 2 en de U.... Mijn vader met zijn "timmermansoog" zag het zo al, een mooie rechte lijn!! Complimenten voor "mijn" kaartje, ik vind 'm leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook dit is weer een prachtig kaartje Ellen....mooie frisse kleurtjes!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar dit! Als graficus ben ik een enorm pietje precies wat letters betreft. Behalve metrisch spatiëren heb je ook nog te maken met witruimte die bij elke letter verschillend is en moet je eigenlijk ook nog optisch spatiëren, ja ja we maken het lekker ingewikkeld. Maar dan heb je ook wat! Je kaartje is echt prachtig! Ik geloof ook echt niet dat je hem retour afzender krijgt als er een lettertje een ietsiepietsie scheef zou zitten!!

  BeantwoordenVerwijderen